Leden en niet-leden

Bedrijventoernooi 2024
 

Na het succes van 2023 houden we op 8 juni 2024 weer het jaarlijks terugkerende bedrijventoernooi. Ook dit jaar hebben we plek voor 72 teams van 2 deelnemers. De inschrijving is reeds begonnen.
De dag wordt opgeluisterd door een DeeJay, een optreden van een Dweilorkest en een zanger. De dag zal starten van 10:00-10:30 uur en eindigt met de prijsuitreiking om ongeveer 16:30 uur.

De commissie nodigt u, uw relaties en/of medewerkers dan ook van harte uit om aan dit gezellige toernooi deel te nemen met één of meer teams. Meldt u snel aan bij: bedrijventoernooi@osbbodegraven.nl

Voor deelnemende bedrijven is er de mogelijkheid om met bedrijfsvlaggen, spandoeken/borden of andere vormen van reclame zich te etaleren op ons complex. Indien u binnen uw eigen bedrijf een beker op prijs wilt uitreiken dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

Voor een impressie kijk op deze pagina bij Bedrijventoernooi 2023 en klik op de links.

 

Pubquiz een succes!
Op 03-11-2023 streden 14 teams van 4 personen om de hoogste eer bij de allereerste pubquiz bij OSB. In totaal waren er 10 rondes van 10 vragen te beantwoorden bijvoorbeeld in de categorieën  wetenschap, sport, muziek maar ook diverse plaatjesrondes en multiple choice rondes.

Het was een gezellige avond onder leiding van Hans van Oijen en Cees van Duuren en alle aanwezigen waren het erover eens dat dit zeker voor herhaling vatbaar is, misschien wel meerdere keren per jaar.

Het Boulescafé zat propvol en misschien moeten we volgende keer wel uitwijken naar de hal. Uiteindelijk ging het team van Peter Timp er met de eeuwige roem vandoor met 76 van de 100 vragen goed beantwoord (chapeau).

De einduitslag:

Pos.

Naam team

Punten

1

Peter Timp

76

2

Ella Dikmans Team  2

74

3

John van Houten

72,5

4

Hans van Ewijk

69,5

5

Wim Groeneveld

62,5

6

Ton Plug (HTTW)

62,5

7

Willem den Besten

61,5

8

Hendriks Team 2

59,5

9

Edwin van Rooijen

59

10

Ella Dikmans Team 3

58

11

Ella Dikmans Team 1

57

12

Anita Dikmans

54

13

Hendriks Team 3

49,5

14

Hendriks Team 1

49

Klik hier voor foto's  

 

Open Bodegraafs-Reeuwijks Kampioenschap
                              PETANQUE

Op 8 oktober is het eerste Bodegraafs-Reeuwijks Open kampioenschap Petanque gehouden waarmee leden maar ook niet leden mee konden doen. Voorwaarde was dat van elk team slechts één lid mocht zijn.

Er hadden zich 12 teams ingeschreven en er werd door niet leden goed partij gegeven.

Na drie voorrondes waren er nog vier teams over met 3 gewonnen partijen en waren de halve finalisten bekend.

  • Willem den Besten en Ad Hoogebrug.
  • Jos en Dennis Lutjes
  • Marianne Dikmans en Marcel Aberson
  • Ella Dikmans en Jacco de Vries

In de halve finales speelden team Willem en Ad tegen team Jos en Dennis en team Marianne en Marcel tegen team Ella en Jacco. Het werden spannende partijen en uiteindelijk trokken de teams van Willem en Ad en Marianne en Marcel aan het langste eind waarmee de finale was bepaald.

In de finale namen Willem en Ad een voorsprong en liepen snel uit naar 10-2. Zoals vaak bij Jeu de Boules is niets beslist tot de laatste bal is gegooid en uiteindelijk werden Marianne en Marcel de verdiende winnaars van het Bodegraafs-Reeuwijks Open 2023 met een eindstand van 13-11.

In 2024 krijgt dit initiatief van Willem vrijwel zeker een vervolg, wellicht in september.

Klik hier voor de foto's

 

Bedrijven toernooi 2023

Het 16e bedrijventoernooi vond op 1 juli 2023 plaats. Het was zoals in onze laatste nieuwsbrief is vermeld (onder tabblad Nieuws) een spetterend toernooi qua weer en enthousiasme. Gezien het succes en de positieve reacties van zowel organisatie als deelnemers zal in 2024 zeker het 17e toernooi worden georganiseerd. Voor foto's,  krantenberichten en interview, zie onderstaande links.    

Foto's: 

 Krantenknipsels:

 interview:

 

Jeu de Boules-cafe
In heel het land mogen de Jeu de Boules cafés rekenen op een stijgende populariteit en zijn deze vaak volgeboekt. Ook bij OSB heeft, na een wat stroeve start vanwege de corona crisis, in 2022 het Jeu de Boules Café pas echt goed gestalte gekregen onder de bezielende leiding van Willem den Besten.

Het leuke van het Jeu de Boules Café is dat niet alleen leden hieraan deel kunnen nemen maar met name buitenstaanders kunnen kennis maken met Jeu de Boules. Ook maken soms leden gebruik van de gelegenheid om met familie, vrienden of kennissen in groepsverband één of meer partijen te spelen.

Elke laatste vrijdag van de maand ben je om 19:00 uur welkom om met muziek een paar ballen te gooien in ons verwarmd Boulodrome. Tussendoor of achteraf kan je natuurlijk genieten van een hapje of drankje in onze warme en gezellige kantine of in de zomer op ons gezellige terras.

Ben je een beginner, geen probleem, er wordt deskundig instructie en uitleg gegeven door Willem.

Inmiddels nemen aan het Jeu de Boules Café vaak al 40 of meer deelnemers deel dus als je op de laatste vrijdag van de maand de voeten van de bank wilt halen kom dan langs op de Groene Zoom.

Voor de kosten hoef je het niet te laten want voor niet-leden bedraagt de bijdrage slechts €3,- per persoon en de prijzen in onze kantine zijn meer dan schappelijk.

De data van Jeu de Boules-cafe zijn in de kalender vermeld.
 

Klaverjassen
Naast het Jeu de Boules café zijn er bij OSB ook klaverjasavonden, georganiseerd door Peter van Leeuwen met medewerking van Ella Dikmans en Wim Groot. De klaverjasavonden worden elke 3e vrijdag van de maand in onze kantine gehouden (met uitzondering van de zomermaanden). Lidmaatschap van de vereniging is geen vereiste dus als buitenstaander ben je ook van harte welkom om 20:00 uur.

Er wordt in principe gekaart in koppels en de bijdrage is slechts €2,50 per deelnemer. Wil je alleen deelnemen, soms kan dit, maar een garantie kan niet worden gegeven. Aanmelden is niet nodig dus je kan gewoon binnenvallen waarna de tafels worden ingedeeld. Er worden drie partijen gespeeld, telkens aan een andere tafel en er zijn mooie prijzen te winnen. Zorg wel dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent.
Ook met het klaverjassen hebben wij speciale avonden, te denken aan Paas- en Kerstklaverjassen met Kerst als extra een loterij met niet mis te verstane prijzen.

Deze data van het Klaverjassen zijn in de kalender vermeld.