Clubkampioenschappen

Clubkampioen tête à tête
Er moest nog één halve finale gespeeld worden voordat de echte finale kon aanvangen. Nieuwkomer Wijchert de Wit was lang de bovenliggende partij in het1:1 duel, maar in de eindfase sloeg titelverdediger Edwin van Rooijen nog ongenadig toe, van 7-9 werd het alsnog 13-11.
Henny van Dommelen had zich al eerder geplaatst, maar leek bij de start nog niet het juiste ritme te hebben en Edwin pakte verdiend een 7-3 voorsprong en leek moeiteloos zijn titel te gaan prolongeren. Dat was alleen Henny teveel en op karakter wist hij terug te komen tot 9-8, vooral door een cruciale bal te tireren (weg te schieten). Het plaatsen was daarna ook van hoog niveau en met 11-10 kwam hij zelfs op voorsprong. In de volgende méne plaatste hij de eerste bal beter dan Edwin, die daarna een schot en een plaatsbal verknoeide. Toen Henny vervolgens een tweede bal wel bij het butje plaatste was de nieuwe kampioen bekend (en de verrassing compleet) De  glimlach op zijn gezicht werd nog groter toen hij de wisselbeker uit handen van de nieuwe kersverse voorzitter John Van Houten in handen kreeg. Het publiek klapte de handen stuk voor de twee matadoren, die ze uitermate vermaakt had met goed spel.

 

Clubkampioenen doublet
Het Clubkampioenschap 2022 is gewonnen door Lex en Wijchert.
Na twee maanden kon het toernooi afgesloten worden met de finale. Gineke en Henny van Dommelen hadden in de halve finale n
a een spannende strijd afgerekend met Marianne en Edwin van Rooijen. Anita Dikmans en Frans van Zuijlen konden het in de andere partij net niet redden tegen Lex de Vries en Wijchert de Wit. Dit laatste duo was ook de sterkste in de eindstrijd, waar zij lieten zien over stalen zenuwen te beschikken en de belangrijkste punten in hun voordeel lieten uitvallen.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en staande mensen