Wedstrijdspelers

NJBB toernooien bij OSB

 

    OnTip/OSB            OnTip               NJBB

Midzomertoernooi
Doublet toernooi, club licentie, € 6.00 per 'persoon

zondag 3 juli 2022, aanvang 10.30
(melden voor 09.30 uur)

Flyer(pdf)
Inschrijven
Inschrijvingslijst
Boelmaatje  

Bodegraafs open
Doublet toernooi, club licentie, € 6.00 per persoon

zondag 4 september 2022, aanvang 10.30
(melden voor 09.30 uur)

Flyer(pdf)
Inschrijven
Inschrijvingslijst
Boelmaatje  

Najaarstoernooi
Doublet toernooi, licentie verplicht, € 6.00 per persoon

zondag 23 oktober 2022, aanvang 10.30
(melden voor 09.30 uur)
 

Flyer(pdf)
Inschrijven
Inschrijvingslijst
Boelmaatje   

Man vrouw toernooi
Doublet toernooi, licentie verplicht, € 6.00 per persoon

zondag 11 december 2022, aanvang 10.30
(melden voor 09.30 uur)
 

Flyer(pdf)
Inschrijven
Inschrijvingslijst
Boelmaatje   

Winter toernooi
Doublet toernooi, 
licentie verplicht, € 6.00 per persoon

zondag 5 februari 2023, aanvang 10.30
(melden voor 09.30 uur)
 

Flyer(pdf)
Inschrijven
Inschrijvingslijst
Boelmaatje   

Inschrijvingen voor bovenstaande toernooien middels de naast de toernooien geplaatste links. Voor meer informatie over de OSB, On Tip en NJBB toernooien gebruik de links bovenaan de pagina.

Bovenstaande data zijn tevens in de Kalender vermeld.

 

NPC Competitie

            NPC       

Een uitdagende nationale competitie voor boulers in alle regio’s en op alle niveaus. Dat is het uitgangspunt van de Nationale Petanque Competitie (NPC). De NPC is een competitie tussen verenigingen met teams van minimaal 6 en maximaal 9 spelers. De competitie bestaat uit 14 speeldagen. Er zijn 7 wedstrijden uit en 7 thuis, de speeldagen zijn om de week dus 2 speeldagen (altijd zaterdag) per maand. Iedere speeldag bestaat uit opeenvolgend een ronde doubletten, een ronde tripletten en een ronde doubletten.

De NJBB streeft er naar om petanque als een wedstrijdsport te positioneren en de deelname aan competities en toernooien te stimuleren. Een nationale competitie is hierbij onmisbaar!

Voor 2022/2023 is OSB ingedeeld in poules 4006 (OSB1) en 6010 (OSB2).

Speeldata 2022
za-17-sep-22          NPC speeldag 1
za-01-okt-22          NPC speeldag 2
za-15-okt-22           NPC speeldag 3
za-29-okt-22          NPC speeldag 4
za-05-nov-22         NPC speeldag 5
za-19-nov-22          NPC speeldag 6
za-10-dec-22          NPC speeldag 7

Speeldata 2023
za-14-jan-23           NPC speeldag 8
za-28-jan-23          NPC speeldag 9
za-11-feb-23            NPC speeldag 10
za-25-feb-23          NPC speeldag 11
za-11-mrt-23           NPC speeldag 12
za-25-mrt-23         NPC speeldag 13
za-15-apr-23           NPC speeldag 14

Opgeven kan bij: Lens.gerard@gmail.com of lenieooms@hotmail.com

Voor meer informatie over de NPC wedstrijden gebruik de NPC link bovenaan de tabel.
De  data van de NPC wedstrijden zijn niet in de Kalender vermeld.

 

Uitslagen

19-06-2022 OSB triplet team gepromoveerd!
"Man, man, man, wat een spanning!" waren de woorden van Gerard Lens toen Willem den Besten de laatste en beslissende boule dicht bij het butje plaatste. De 5e partij van de dag was gewonnen en de succesvolle opmars compleet. De beloning was naast de medaille ook de promotie naar de hoogste klasse van de Triplettencompetitie.

Het was zondag de derde en laatste dag van de Zomer Tripletten Competitie. Na de eerste dag stond het team ( Willem Den Besten, Jochem de Haas en Thom Rehermann) nog op de 8e plaats, maar na de tweede was het team, met invallers Lex de Vries en Wijchert de Wit al opgeklommen naar een gedeelde derde positie, door maar één verliespartij te hoeven toestaan.

Nu was Thom door rugklachten opnieuw uitgeschakeld en moest Gerard Lens zijn plek invullen, hij deed dit trouwens groots. Het team had wel de zeer zware taak om ongeslagen te blijven, terwijl het schema onnoemlijk zwaar was, nummer 2, 4, 5, 7 en 10 waren de gevreesde tegenstanders.
Het trio begon goed MIDI 4 (13-6) en ABA 3 (13-8) werden aan de zegekar gebonden, maar toen kwamen de confrontaties met de zwaarste teams.  Nummer 5 van de ranglijst (MIDI 5) stond lang aan de leiding, pas bij 7-7 kwamen onze jongens, door vooral een paar prachtige ballen van Jochem de Haas op gelijke voet. Nog gaven de Delftenaren zich niet gewonnen en bij een kleine 11-10 voorsprong kon het nog alle kanten op, maar het team toonde zich zeer koelbloedig en scoorde direct de  benodigde twee punten.
De toss tegen nummer 2 (MIDI 2) werd verloren en zij kozen hun favoriete ondergrond, hetgeen direct resulteerde in een 3-0 achterstand. Willem kon een paar cruciale boules weg schieten en daardoor kon OSB het initiatief overnemen. Na 5-6 pakten juist Jochem en Gerard het voortouw en zeer onverwacht werd het een duidelijke 13-7 overwinning en namen de Bodegravers de tweede positie over. De laatste partij (tegen de nummer 4) mocht alleen niet verloren gaan, maar onze boulers stonden op scherp. Een aantal goed weggeschoten boules deed er niet meer toe, na 3-2 werd er geen fout meer gemaakt. Met de mooiste ballen aan het eind werd de overwinning juichend binnengehaald. Ook de tegenstanders stonden er versteld van en hadden de mooiste complimenten over voor deze unieke prestatie. Nieuwerkerk werd eerste, maar ons team dacht daarbij terug aan de eerste speeldag toen nipt en zeer ongelukkig met 12-13 werd verloren van deze tegenstander. Samen promoveren zij naar de hoogste klasse, dan volgend jaar maar revanche nemen. Osb Jeu de Boules is vanaf nu weer op dit topniveau aanwezig, de opgaande lijn is ontegenzeggelijk ingezet, daar Willem en Jochem met de doubletten  ook al naar dat niveau zijn gepromoveerd. Bodegraven schijnt meer talent te herbergen...

 

08-05-2022 Tete a tete tournooi:
                                      OSB-duo mist NK net.
Na 3 van de 4 partijen waren Jochem de Haas en Willem den Besten nog één overwinning verwijderd van plaatsing voor het Nederlands kampioenschap tête à tête. Met 2 winstpartijen en 1 verlies stonden ze rond de 10e positie in het sterke veld van 32 deelnemers, de beste 7 zouden zich plaatsen. Helaas werden beide laatste partijen verloren, maar toch een prima prestatie!

 

05-03-2022 OSB doublet team gepromoveerd!
Dat de boulesport in Bodegraven aan de weg timmert is al even bekend. Regelmatig worden overal in Nederland goede uitslagen geboekt. Jochem de Haas en Willem den Besten  wonnen het grootse WDC-kampioenschap (NPC wedstrijd) verspeeld over drie zondagen in de 2e divisie.
Vooraf dacht OSB met twee teams vertegenwoordigd bij de 16 geselecteerde teams geen rol van betekenis te spelen en alleen maar te zorgen om niet te degraderen. Maar het duo Jochem de Haas en Willem Den Besten (OSB2) wonnen in het eerste weekend vier van de vijf partijen, waaronder één tegen de Haagse favorieten Roy en Emiel Oosthoek. In het tweede weekend in Nieuw-Vennep behaalden ze zelfs een ongeslagen score
en gingen ook sterren Serdo Verdanec en Gerard Koreman (Les Pointeurs) en ook Aad van Nieuwkoop en Andre Alders (ongeslagen leiders na de eerste ronde) naar de Bodegraafse slachtbank, resp. met13-10 en 13-4.
De slotdag in Den Haag beloofde vooraf al zeer spannend te worden. Onze cracks wonnen een zenuwslopende partij tegen Folatre nog met 13-9, maar moesten zich in de tweede uiteindelijk met 12-13 tegen Bulderbaan 1 gewonnen geven.  Dat legde druk op de partij tegen BUT 1, die daarvoor had zeer verrassend gewonnen tegen het Haagse duo. Tegen Jochem en Willem waren ze echter wel kansloos na 0-3 werd het 13-6. De laatste partij was zeker geen formaliteit, maar onze helden hielden hun zenuwen in bedwang en met 13-8 leverde dat niet alleen de winst op in de partij, maar schreven ze ook het hele toernooi op hun naam, plus promotie naar de hoogste divisie.

1. OSB 2                        13 -2
2. De Goede Worp1   12 -3
3. De Vaste Voet1       10 -5
4. Les Pointeurs 1       10-5