NJBB Competitie

 NJBB competitie

Zomercompetitie Tripletten (ZCT) 2024

De competitie van 2024 bestaat net als vorig jaar uit een 1e klasse en een 2e klasse poule. In de 1e klasse bestaande uit 16 teams worden 5 ronden per dag gespeeld.  De competitie wordt gespeeld op de volgende 3 zondagen: 28 april, 2 juni en 23 juni.  Aanvang 10.30 uur. Voor meer informatie zie button NJBB competitie. OSB heeft dit jaar 1 team en speelt in de 1e klasse. Het team bestaat uit Jochem de Haas, Hans van Ewijk en Willem den Besten. 

Op 28 april heeft de eerste wedstrijddag plaatsgevonden en na 1 dag staan we op de 7e plaats met een winst van 3 en een saldo van -6.

 

Wintercompetitie doubletten (WCD) 2023/2024

De NJBB Wintercompetitie Doubletten heeft plaatsgevonden op 3 zondagen, te weten 15 oktober 2023, 26 november 2023 en 21 januari 2024. Er speelden voor OSB 2 teams mee: in de 1e klasse Willem den Besten en Jochem de Haas en in de 3e klasse Gineke en Henny van Dommelen. 

Inmiddels zijn alle wedstrijden gespeeld en de totaalstand is:
OSB 1 is in de 1e klasse geëindigd op de 10e plaats en gaat volgend jaar door in de 1e klasse. OSB2 is in de 3e klasse D geëindigd op de 15e plaats.

26 november 2023:
De Winterdoubletten serie beleefde zijn tweede wedstrijddag.

OSB 1: Team 1 moest in de Top16 (hoogste klasse) naar Leidschendam de goede start na dag 1 proberen vast te houden. Het zou een zwaar programma zijn, met de twee koplopers en drie keer tegen l'Esprit. De eerste wedstrijd werd helaas verloren. Maar tegen de koplopers zorgden ons duo voor een enorme stunt met een overwinning van 13-2. De wedstrijden erna werden afgesloten met een winstpartij tegen Folâtre en een verliespartij tegen l'Esprit 5 en MIDI 1. Zo konden we concluderen dat Willem en Jochem zich niet hadden beloond voor de spectaculaire winst, maar dat ze nog wel duidelijk boven de degradatiestreep staan, wat al een hele prestatie is!  OSB1 staat na de 2e wedstrijddag op de 9e plaats in de 1e klasse,
Op 21 januari kan trouwens iedereen dat komen bekijken, want dan zijn deze wedstrijden in Bodegraven.

OSB2: Team 2 moest thuis werken aan eerherstel na de eerste dag. Ze speelden deze keer thuis, met vervanger Edwin en Marianne ging dat ook heel goed. De Spaanse Ruiter  en Nederlek 3 leverden weinig problemen op (beide 13-8) Tegen koploper Pointeurs 4 moest nog net wel een nederlaag geslikt worden, maar daarna volgden weer twee overwinningen. Dus ook daar kon met een goed gevoel worden afgesloten. OSB2 staat na de 2e wedstrijddag op de 12e plaats in de 2e klasse,
Zij spelen hun derde ronde nog 21 januari in Nieuwerkerk.

15 oktober 2023:
OSB 1: Vorig jaar zijn Jochem en Willem eervol geëindigd op de zevende plaats in de 1e klasse. Om bij de 4 degradatieplaatsen weg te blijven moet er nu op elke speeldag eigenlijk twee keer gewonnen worden. De wedstrijd tegen Dordrecht werd een zeer pittige strijd en duurde maar liefst 7 kwartier. Uiteindelijk sleepte OSB de eerste winst binnen. Tegen het sterke koppel uit Badhoevedorp werd best goed gespeeld, maar een 13-8 nederlaag was niet te voorkomen. Teleurstellend was de derde match tegen Vlaardingen, waar stiekem op een winstpunt was gerekend. Om toch de tweede winstpartij te behalen was dan winst tegen één van de twee Goudse teams noodzakelijk. Van Gouda 1 werd gewonnen met 13-8.  Gouda 2 leverde de met 13-6 de 3e winstpartij op.  OSB 1 staat na de 1e dag op de 5e plaats (winst 3, saldo 4). 

OSB 2: Henny en Gineke hadden de eerste dag geen geluk en verloren alle partijen. Ze staan voorlopig op de laatste plaats in de 3e klasse (winst 0, saldo -36).